Toename auto-inbraken Dierdonk

De laatste tijd wordt de wijk Dierdonk geteisterd door auto-inbraken. Daarbij maken de dieven gebruik van een valse sleutel, zodat er geen braaksporen te zin zijn. Volgens de wijkagenten is het verstandig om in ieder geval de nodige maatregelen te nemen.


“Vanzelfsprekend werkt de politie aan de zaak, maar goed opletten is het motto”, aldus de wijkagenten. “Dit soort auto-inbraken is voor de politie een moeilijk aan te pakken delict. Het openbreken en stelen is een kwestie van minuten, terwijl het vaak pas uren later wordt ontdekt.” De wijkagenten geven ook aan dat het rechercheren of ‘posten’ om de daders op heterdaad te betrappen een kostbare en tijdrovende zaak is. Ook de ‘geluksfactor’ speelt daarbij een rol. “Bovendien zijn het vaak groepen die landelijk opereren en kortstondig in het gebied zijn”, aldus de agenten. 

Keyless entry

Bij dit soort diefstallen gaat het om auto’s die zijn voorzien van een keyless entry. De auto gaat vanzelf op slot als je de sleutel bij je draagt. De dieven maken gebruik van de zogenaamde ‘relay attack’-techniek. Een hack-techniek waarbij de daders één apparaat bij je auto houden en één bij de voordeur van je woning. Hierbij wordt het signaal van de auto naar de autosleutel onderschept en versterkt doorgestuurd. De dief kan de auto dan gemakkelijk openen en eventueel starten. Als autobezitter kun je de autodealer de keyless-functie eventueel laten uitschakelen. Een andere maatregel is om je autosleutel ver van de voordeur te leggen, minimaal op 6 meter afstand.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Werkgroep Whatsapp Brouwhuis Reply

    Dit geld ook voor de wijk Brouwhuis ! de laatste week zijn er verschillende werkbusjes opgebroken maar ook auto’s en alles leeg gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *