Topprestaties Helmondse jeugdatleten tijdens NK

Jeugdatleten van de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) grossierden afgelopen weekend in medailles op meerdere disciplines. Dat gebeurde tijdens de Nationale D-Spelen, het officieuze NK voor atleten t/m 12 jaar in Amsterdam.

 Maar liefst vijf medailles gingen mee terug naar Helmond. Een groot succes voor de jeugdatleten van H.A.C.. Anniek Verhappen liep met voorsprong in een tijd van 3.27,38 minuten naar de winst op de 1.000m steeplechase. Clubgenoot Pixie Clignett wist op hetzelfde onderdeel de zilveren medaille veilig te stellen. Een topprestatie omdat Pixie eerder op de dag ook al het zilver behaalde op de 1.000m.

Jeugdtalent

Op de onderdelen hoogspringen en 60m horden zet jeugdtalent Lenthe Lieveld al het hele seizoen sterke prestaties neer. In Amsterdam liet ze wederom zien dat ze tot de beste van haar categorie behoort door twee keer het podium te behalen. Met 10.18 seconden op de 60m horden en een sprong 1.50m behaalde Lenthe twee keer zilver.

Categorie t/m 14 jaar
Een weekend eerder streden zeven jeugdatleten van de Helmondse Atletiekclub in de C-categorie t/m 14 jaar ook al om de titels in Amsterdam. Uitblinker was Teije Fleskens. Hij won bij het speerwerpen met een worp van 54,33m; een gouden medaille en bovendien een nieuw H.A.C-clubrecord.

Foto van links naar rechts: Anniek Verhappen (goud, steeplechase), Anna Wilms, Lenthe Lieveld (zilver, hoogspringen en zilver, 60 meter horden), Pixie Clignett (zilver, 1.000m vlak en zilver, 1.000m steeplechase), Noëlle Martens

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dit is Helmond Paul van Asseldonk - Redactie

redacteur/verslaggever Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *