Het afgelopen weekend werd weer de jaarlijkse JOTA/JOTI Jamboree on the Air/Jamboree on the Internet gehouden.

Scoutinggroepen over heel de wereld maakten via radio of internet contact met elkaar. Er werd 65 jaar geleden al begonnen en deze activiteit is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste scoutingevenementen. Uit Helmond deden dit jaar Jan Baloys Stiphout, Scouting Paulus en Scouting Leonardus Helmond mee.

Scouting Jan Baloys Stiphout had een aantal zendamateurs te gast. De oudste scoutingleden hadden een mast gemaakt van 15 meter hoog waar de antenne op geplaatst was. Maar ook in de voormalige kerktoren bij het scoutinggebouw waren antennes geplaatst.  Leden van scouting Brandevoort brachten zaterdagmorgen een bezoek om te kijken of de twee verenigingen volgend jaar samen wat aan de JOTA/ JOTI gaan doen.

Bij scouting Paulus in Helmond Noord/Dierdonk leerden de scouts technische vaardigheden. Met bamboestokjes en elastieken werden de eerste beginselen van het toren bouwen geleerd. Buiten was een toren van veertien meter hoog gebouwd die beklommen kon worden. De grootste waaghalzen bereikten zelfs het hoogste punt. Dit wel op een veilige manier dus getuigd en wel. De kabelbaan die was gemaakt werd bovendien vaak gebruikt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *