Traditionele JKA Karate in Helmond

Traditionele JKA karate terug in Helmond

Na een internationale carrière is Roland Daane met Yamato Karate Do weer terug in Helmond waar hij les gaat geven aan jeugd, junioren en senioren. Roland beoefent al ruim 50 jaar het traditionele karate naar de norm van de Japan Karate Association, een wereldwijde bond dat een geschiedenis heeft tot van eind 19e eeuw.

Het JKA-karate is allereerst karakter vormend, en ik heb veel van mijn carrière te danken aan wat het mij heeft gebracht, en wil met Yamato terug geven wat ik heb gekregen. Ik was van 1992 tot 2003 lid van het nationaal team karate en heb veel wedstrijd ervaring opgedaan. Daarnaast heb ik veel ervaring als karate-instructeur, trainer en coach.

Roland is NOC*NSF erkende instructeur, scheidsrechter en examinator en is 3e DAN JKA. Ik ben beroepsmatig ook coach en vind Karate een mooie methode om te helpen bij de ontwikkeling van de mens in de maatschappij. Dit is de basis van Stichting Yamato Nederland waar we met behulp van het Karate ook coaching, teambuilding en voeding & gezondheid als activiteiten hebben.

We gaan ook starten met een groep speciaal voor mensen met (over) gewicht problemen, en deze groep begeleiden we fysiek, mentaal en met behulp van voeding. Het is niet zo eenvoudig als gewoon even koolhydraat arm eten…..er gaat veel meer; schuil onder de problematiek.

Met de karate-do willen we willen zo snel mogelijk naar twee training momenten per week, en meer daarover is op de site https://www.yamatonederland.nl te vinden. Geïnteresseerd? Vul op de site het contact formulier in, en we nemen z.s.m. contact op.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *