Training M-powerment vanwege succes geprolongeerd

Er komt een vervolg op de training M-powerment van Sociale Teams Helmond (STH). Want na evaluatie van de deelnemers blijkt dat dit initiatief ‘buitengewoon waardevol’ is geweest, aldus STH.

De training M-powerment is speciaal ontworpen voor en door mannen. “De training is bedoeld om mannen te helpen die na een scheiding of verlies moeite hebben om hun leven weer op de rails te krijgen”, zegt een woordvoerder van STH. Afgelopen oktober draaide deze innovatieve training een pilot. STH was hiermee de eerste in Nederland die het op deze manier aanpakte. Met enorm succes.

Bevindingen

In de laatste maanden van 2023 bracht STH, met de inzet van twee mannelijke maatschappelijk werkers Roel van Ede van der Pals en Ronald van der Wegen, een groep van acht mannen samen. “Ze bespraken persoonlijke situaties, gaven elkaar nuttige tips en ondersteunden elkaar met respect en herkenning. Dat leidde tot positieve veranderingen in de levens van de deelnemers.” Door het succes start er in februari 2024 een nieuwe training M-powerment. “Dit biedt meer mannen de mogelijkheid om deel te nemen aan deze levens-veranderende ervaring en te werken aan nieuwe inzichten en mogelijk nieuwe patronen in hun leven”, zo stelt STH.

Aanmelden

STH is vastbesloten om meer mannen te ondersteunen in dit uitdagende en complexe proces van herstel na scheiding of verlies. Wil je meer informatie over de M-powerment groep of deelnemen aan de volgende groep, neem dan contact op met STH via 088 – 00 17 300 of M-powerment – Sociale Teams Helmond. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur. De deelname is gratis. De bijeenkomsten vinden plaats in De Westwijzer aan de Cortenbachstraat in Helmond.

Over STH

Sociale Teams Helmond staat klaar om samen met inwoners, samenwerkingspartners en de gemeente te werken aan een leefbaar Helmond, waarin iedereen kan meedoen, rondkomen en vooruitkomen. STH biedt laagdrempelige, toegankelijke ondersteuning voor alle inwoners van Helmond. De medewerkers staan om de inwoner heen en zijn overal in de wijken en buurten te vinden.

(Foto: STH) Maatschappelijk werkers Roel van Ede van der Pals en Ronald van der Wegen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *