Training PIEP de Muis ondersteunt kinderen en ouders

In Helmond organiseert De LEV-Groep een training voor ouders en kinderen die in een moeilijke thuissituatie leven. Met de training ‘’PIEP de Muis’’ communiceert de handpop PIEP de Muis met de kinderen. De handpop vertelt wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen naar oplossingen te zoeken. Zo leren de kinderen spelenderwijs om problemen te verwerken en met emoties om te gaan.

Psychische en/of verslavingsproblemen kunnen in een gezin veel stress opleveren. Ouders hebben veel aan hun hoofd en de kinderen vangen veel spanningssignalen op. De kinderen voelen zich schuldig, worden stiller of drukker, boos of onzeker of hebben moeite zich te uiten. PIEP zei de muis is een training die zowel de kinderen als de ouders ondersteunt zodat ze beiden beter met de thuissituatie om kunnen gaan.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kindergroep is er ook een oudergroep met vijf bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken de ouders en begeleiders verschillende onderwerpen met elkaar. Onder andere: wat de kinderen tijdens de kinderclub doen en waarom; de dagelijkse manier van opvoeden; verschillende thema’s o.a. angsten bij kinderen; positief opvoeden en hoe praat je met je kind als het even niet zo goed met je gaat?

Informatie

Er zijn dertien bijeenkomsten, elke bijeenkomst duurt anderhalf uur. De groep bestaat uit maximaal acht kinderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marissa Spijkerman.

marissa.spijkerman@levgroep.nl / 06 14 89 02 83

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *