Treurwilg bij stadskantoor leeft voort in kunstwerk en gedicht

Burgemeester en wethouders van Helmond gaan ervoor zorgen dat de treurwilg bij het stadskantoor na het kappen op een andere manier kan voortleven. Inwoners kunnen scheuten van de boom krijgen. Er worden scheuten opgekweekt om als nieuwe boompjes terug te planten in de stad. Een deel van het resthout wordt gebruikt voor educatieve doeleinden. Van het hout wordt een kunstwerk gemaakt voor in het Huis voor de Stad en bovendien wordt een Helmonds gedicht over de treurwilg geschreven.

Volgens het College van Burgemeester en Wethouders is er al genoeg gesproken over de bewuste treurwilg. In antwoord op vragen van de fractie Mì Hellemonders legt het college nog een keer uit waarom in juni besloten is om de treurwilg niet te verplaatsen maar te rooien. “De belangrijkste reden hiervoor is en blijft dat we het niet verantwoord vinden om 65.000 euro gemeenschapsgeld in te zetten om de boom te verplaatsen.” Het college ziet geen reden om op dit besluit terug te komen.

Het college heeft geprobeerd de wilg te redden door te verplaatsen. Vanwege de onverwachte bodemverontreiniging in Parc Bruxcelles en de bijbehorende hoge kosten is dit niet gelukt.

Mì Hellemonders ‘eiste dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen om in ieder geval de kap uit te stellen.’ Dit najaar wordt de boom gekapt.

 

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *