Zondag, 10 september werden de Padelbanen bij tennisvereniging ‘t Lobke officieel geopend en in gebruik genomen. Daarbij was wethouder van sport, Frans Stienen aanwezig.

Paddelen is een sport die momenteel heel erg in opkomst is en in Spanje al een officiële sport is geworden. Het is een mix van tennis en squash. De rackets zijn iets kleiner en de velden zijn omringd door glazen wanden die  ook worden gebruikt tijdens het uitoefenen van de sport.

Rijpelberg is momenteel de enige wijk die originele padelbanen heeft. Voordat de banen geopend werden hield voorzitter Ruud Laarhoven even een toespraak waarbij hij drie enthousiaste mensen wilde bedanken:  twee bestuursleden en een vrijwilliger. Zij hadden zich uitermate fanatiek ingezet bij de voorbereidingen en de werkzaamheden die padelbanen gereed maakten. Het waren Harrie van der Pol, Leo Thielen en Mario Gubbels. Zij kregen uit handen van de voorzitter een bierpakketje dat dankbaar in ontvangst werd genomen.

Vervolgens nam wethouder Stienen even het woord, en gaf na zijn speech de microfoon aan een afgevaardigde van de KNTB. Deze gaf uitleg aan de aanwezigen wat het paddelen inhield en hoe het gespeeld moest worden. De tennisvereniging kreeg uit zijn handen een geschenk van de bond en dat was een officieel telbord  van de padelsport.

De voorzitter liet er geen gras over groeien, riep iemand van de technische dienst en enkele minuten later pronkte het bord aan de wand van de padelbaan. Als afsluiting van de officiële opening werd er nog een demonstratie gegeven door enkele professionele paddelspelers. Kort daarna konden de mensen die graag wilden zelf een balletje slaan.  De vereniging is trots op de realisatie van  de paddelbanen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *