Twee aanhoudingen voor diefstal van kentekenplaten

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee personen aangehouden voor het stelen van kentekenplaten. Bij een controle op de Engelseweg bleek het ketenplaat op de auto van de twee verdachten thuis te horen op een andere auto.

Het voertuig werd staande gehouden en in de auto werden twee personen aangetroffen die ook inbrekerswerktuigen bij zich bleken te hebben. De bestuurder en bijrijder werden daarop aangehouden voor diefstal dan wel heling van kentekenplaten en het bezitten van inbrekerswerktuigen.

Uitvoer voertuig

Bij controle van het chassisnummer van de auto bleek het te gaan op een voertuig dat geregistreerd stond als uitvoer voertuig, daardoor had de personenauto ook geen actuele tenaamstelling. De bestuurder kreeg voor die overtredingen ook nog de nodige procesverbalen.

De personenauto is net als de inbrekerswerktuigen in beslag genomen. Een Officier van Justitie neemt later een beslissing over wat er met de personenauto en inbrekerswerktuigen moet gaan gebeuren.

Foto: Facebook Politie Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.