Twee dagen feest rond Koningsdag in Helmond

Het wordt weer twee dagen feest rond Koningsdag in Helmond. In het centrum staan met Koningsnacht op 26 april vijf podia met live muziek tot 01:00 in de nacht. De horeca in het centrum heeft geen sluitingstijd, dus kan het feest doorgaan binnen. Op Koningsdag, 27 april, is er naast de Slingermarkt ook weer veel muziek en dans op tien podia. En natuurlijk is er ook van alles te doen voor kinderen.

Dit jaar is er geen vuurwerkshow, maar zet de organisatie juist in op extra veel activiteiten voor kinderen en muziek, zoals gebruikelijk met gratis toegang overal. De Slingermarkt is te vinden op Markt, Ameidewal, Veestraat, Kanaaldijk N.W. Havenweg, Ameidestraat en Koninginnewallen. Verenigingen en stichtingen presenteren zich en er is de kindervrijmarkt met optredens en activiteiten. Verder zijn er verschillende kramen gericht op cultuur en is er veel muziek.

Kindervrijmarkt

Voor de Kindervrijmarkt zijn geen kramen beschikbaar. Kinderen mogen zelf hun kleedje uitleggen. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de Kindervrijmarkt dit jaar te vinden op het Piet Blomplein (bij de paalwoningen en de bibliotheek). Deze start officieel om 10:00 uur maar vanaf 08:00 mogen de kleedjes al gespreid worden. Auto’s op het terrein zijn verboden tijdens de evenementtijden en het is verboden om afval of spullen achter te laten. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. Het is niet toegestaan aan commerciële bedrijven om op dit terrein iets te verkopen.

Verder is er een podium met kindervermaak en een speciale DJ en komt Dédé Dance dansdemo’s geven met groepen uit Brandevoort en Brouwhuis. Naast de Slingermarkt, is op de markt behalve muziek ook een vinylbeurs. Ook zijn er demonstraties van dansschool Unity Eight.

Programma

Er staan podia op de Kasteellaan, Havenweg, Havenplein, Markt ( 2x ), Kamstraat, Piet Blomplein. Het uitgebreide muziek- en dansprogramma voor beide dagen is te vinden op de social media kanalen van Helmond City Events en www.koningsfeestenhelmond.nl.

Foto: archief 2020 DiH

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Boon Snijboon Reply

    Mooi is dat. Voor het programma verwijst iedereen door naar de website koningsfeesten.nl, maar die website werkt helemaal niet. Daar is goed over nagedacht!
    Leve de koning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.