Twee dagen lang Koningsfeesten in Helmond

De jaarlijkse Koningsfeesten in Helmond staan weer voor de deur. Dat betekent twee dagen lang muziek en vertier in het centrum, voor jong en oud.

Op vrijdag 26 april, Koningsnacht, staan er verdeeld over vijf podia optredens, dj’s én live acts op diverse locaties in het centrum. Met optredens van o.a. Tony Junior, Martijn Fisher zingt hits van Hazes en De Jongens van Je Weet Wel. Op Koningsdag, zaterdag 27 april is er verdeeld over zo’n tien podia een gevarieerd programma voor jong en oud. Waaronder liveoptredens, danspodia, de mega slingermarkt, een springkussenfestival, kindervrijmarkt, vinylmarkt, het Koningschieten, en nog veel meer.

Koningsnacht
Goed nieuws voor de doorzakkers, want tijdens Koningsnacht heeft de lokale horeca géén sluitingstijden. Het programma voor Koningsnacht duurt van 20.00 tot 01.00 uur op vijf buiten- en binnenpodia en is gratis toegankelijk voor iedereen. Op het buitenpodium op het Havenplein kun je genieten van De Jongens Van Je Weet Wel, Martijn Fischer zingt hits van Hazes en DJ Franky Franklin. Op de Steenweg Outdoor Dance Area zijn er optredens van Paul Gouda, MISS NIJHOF, Kruzo, Rugged en Tony Junior.

Ook op het Havenweg-buitenpodium (ter hoogte van Café Franske) staan diverse acts op het programma: DJ Rembrandt en Live: De Heeren Van. Op het Kasteellaan-buitenpodium (ter hoogte van Café de Kei) zie en hoor je DJ Fatguys, Zanger Rens en DJ Byna. In het Muziekcafé zorgt DJ Frogson’s voor een swingende Kings Night.

Koningsdag
Tijdens Koningsdag op zaterdag 27 april staat het centrum van de stad bol van de activiteiten. Op diverse podia in het centrum zijn er optredens van bands, dansscholen en dj’s. Daarnaast kun je traditiegetrouw weer over de slingermarkt en kindervrijmarkt (bij Boscotondo) kuieren. Ook vind je in het centrum diverse danspodia, een draaimolen en het Kinderplein. Daarbij is er voor de eerste keer een Springkussenfestival in De Kasteeltuin. De eerste activiteiten beginnen al om 09.00 uur en de laatste muzieknoten op de podia zijn om 19.30 uur te horen. Alles is uiteraard gratis te bezoeken.

Fotografie door De Vaste Clique

Slingermarkt 
De mega slingermarkt op zaterdag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en strekt zich onder andere uit over de Markt, Ameidewal, Veestraat, Kanaaldijk N.W., Havenweg, Ameidestraat en beide Koninginnewallen. Het is daarmee de grootste slingermarkt binnen de gehele regio. Op het Frans Joseph van Thielpark en Boscotondo vind je die dag de Kindervrijmarkt. Hier verkopen de kinderen hun oude speelgoed en andere spullen. De Kindervrijmarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Bij de Kindervrijmarkt is dit jaar ook een podium met een gezellige kinderdisco-show.

Kasteeltuin en Markt
Ook in de kasteeltuin is er weer veel te doen voor de kleinste bezoekers. Hier kunnen ze onder meer losgaan op het Springkussenfestival met liefst tien verschillende springkussens. Een nieuw onderdeel in de kasteeltuin is het Koningsschieten. Ook staat er een schminkstand en kun je meedoen aan verschillende Oud0Hollandse spelen. Op de Markt verzorgt Unity8 een masterclass op het danspodium. Daar zijn bovendien ook optredens te zien van andere dansgezelschappen.

Wegafzettingen
Vanaf vrijdag 26 april 09.00 uur tot en met 28 april 10.00 uur zijn er wegafzettingen in het centrum. Gedurende deze periode zijn de volgende wegen afgesloten voor doorgaand verkeer: Noord-Koninginnewal, Steenweg, Ameidewal, Watermolenwal (deels), Havenweg, Kanaaldijk N.W., Kasteellaan, Kasteelbrug, Havenbrug en Veestraatbrug. De weekmarkt van zaterdag 27 april komt in zijn geheel te vervallen.

Parkeren en voorzieningen
De parkeergarages blijven allemaal bereikbaar. Parkeren is gratis in het centrum van Helmond op Koningsdag. Daarnaast zijn diverse parkeergarages (Elzas passage, Doorneind, Boscotondo) geopend en vind je gratis fietsenstallingen aan o.a. de Kegelbaan en het Piet Blomplein. Verspreid over het centrum staan extra toiletvoorzieningen, ook toiletten voor minder valide bezoekers. Gebruik van de toiletten is gratis.

Meer informatie en het complete programma van de Koningsfeesten vind je op www.koningsfeestenhelmond.nl, https://www.facebook.com/koningsfeesten.helmond en https://www.instagram.com/koningsfeesten.helmond/.

[Foto’s: De Vaste Clique]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *