Twee jubilarissen carnavalsvereniging OLUM

CV OLUM zet ook dit jaar weer enkele jubilarissen in het zonnetje. Het echtpaar Lorenz en Ingrid van Lieshout is namelijk 33 jaar lid van de carnavalsvereniging. Al die jaren maakten Lorenz en Ingrid zich verdienstelijk voor de club, die volgend jaar haar 77-jarig jubileum viert. “Lorenz en Ingrid zijn ware ambassadeurs voor de vereniging”, aldus OLUM.

Ingrid begon lang geleden als dansmarietje. Daarna bleef ze lid en nam ze zitting in verschillende commissies. Zo is en was ze lid van de commissies kleding, optocht en vooral ook de dansgarde. Voor deze dansgarde is ze ook trainster en scoorde ze menig succes op toernooien. De ultieme bekroning was een aantal mooie NK-titels. Ook loopt Ingrid ieder jaar mee met CV OLUM in de Helmondse Optocht. Ingrid komt uit een echt OLUM-gezin. Vader Piet was jarenlang voorzitter én Prins van de carnavalsvereniging. Ook liep Ingrid vaak met haar zus Elles mee in de optocht.

Lorenz is eveneens een zéér betrokken lid van OLUM. Al vrij snel na zijn toetreding trad hij toe tot de raad van 11 en werd hij Prins in 1993. Ook Lorenz zat in diverse commissies, onder meer in de commissie zaalversiering, Carnaval, optocht én de Prinsverkiezingscommissie. Jarenlang was hij de man van de tijd en hield hij toezicht op het protocol als ceremoniemeester van de Raad van 11. Toen Lorenz in 2014 stopte werd hij voorzitter. Dat is hij vandaag de dag nog steeds. In die functie begeleidt hij OLUM op weg naar het 77-jarig bestaan in 2025.

Behalve deze twee echte ‘OLUMMERS’ zijn er nog twee leden die al meer dan 33 jaar lid zijn van de vereniging: Ger Koppenens en Stan Gruijters.

Foto: CV OLUM

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *