Twee keer zilver voor studenten Bouw Infra Campus Helmond-De Peel

Studenten Bram van Heugten en Yino Krasnici sleepten allebei een zilveren medaille in de wacht. Dit gebeurde tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap voor mbo-studenten op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs Utrecht. Bram in de categorie Metselaar en Yino in de categorie Tegelzetter.

Een week eerder schitterde de Mierlose Yino Krasnici (19) al tijdens het NL Tegelzetten op de Bouw Infra Campus Helmond-De Peel in Mierlo. In Utrecht volgde ontknoping en mocht hij het ereschavot betreden. Hij kreeg de zilveren medaille omgehangen.
In de categorie Metselaar gooide de zeventienjarige Bram van Heugten uit Lierop hoge ogen. Ook hij sleepte zilver in de wacht. Beiden zijn student aan de Bouw Infra Campus Helmond-De Peel in Mierlo, een samenwerking tussen ROC Ter AA en BouwInfraMensen Mierlo.

Meerdere finalisten

Meerdere studenten van ROC Ter AA bereikten de finale; Ralf van de Kerkhof (Sanitair- en verwarmingstechnicus), Daan Litjens (Meubelmaker), Anouk van der Zanden (Onderwijsassistent) en Thom Keizers (Applicatie- en mediaontwikkelaar). Zij grepen naast de medailles, maar leverden een verdienstelijke prestatie.

“Wij zijn enorm trots op onze studenten. Ze hebben hard gestreden om de beste te worden onder de deelnemers. Het is mooi om te zien dat zoveel studenten zich inzetten en dat het beroepsonderwijs op deze manier in het daglicht staat”, vertelt Ingeborg Janssen Reinen, voorzitter College van Bestuur van ROC Ter AA.

Foto 1: Yino Krasnici en foto 2: Bram van Heugten (Foto’s: Dave van Hout)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.