Twee locaties de Zorgboog hard getroffen door corona

De afgelopen weken zijn de woonzorglocaties Mariëngaarde in Aarle-Rixtel en de Pannehoeve in Helmond hard getroffen door corona. Tientallen medewerkers en bewoners van deze locaties zijn besmet met het virus. Een aantal bewoners van Mariëngaarde is eraan overleden.

De hoge aantallen besmettingen kwamen aan het licht bij preventieve tests, ingezet nadat enkele bewoners positief bleken. Omdat ook veel medewerkers zijn besmet, heeft de Zorgboog de grootste moeite de bezetting rond te krijgen. “Lang niet alle medewerkers zijn ziek, maar zitten wel verplicht in quarantaine. Met behulp van medewerkers uit andere locaties en vanuit de wijkzorg lukt het vooralsnog de roosters in te vullen”, aldus De Zorgboog. In Mariëngaarde hebben ook medewerkers van het Rode Kruis een helpende hand toegestoken. Zij ondersteunen bijvoorbeeld bij de ontvangst van bezoekers.

Bezoek blijft welkom

In tegenstelling tot de eerste golf, blijft bezoek altijd welkom binnen de woonzorglocaties van de Zorgboog.  “Daarbij is het continu zoeken naar een goede balans tussen veiligheid en welzijn. We houden ons uiteraard aan de geldende coronamaatregelen, maar blijven daarbij oog houden voor de kwaliteit van leven van onze cliënten.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *