Twee nieuwe woontorens op Suytkade: 76 appartementen

Woningcorporatie Woonbedrijf is gestart met de bouw van twee nieuwe appartementsblokken. Aannemer Ballast Nedam Zuid is bezig met het aanleggen van de fundering vlakbij Palladio. Er zullen voornamelijk studio’s en appartementen voor 1 of 2 personen in de gebouwen komen.

De woningen zijn verdeeld over twee gebouwen met ieder 38 sociale huurappartementen. De gebouwen komen aan beide uiteinden van het halfronde Palladio-complex en naast de Motte, de heuvel in het midden van de wijk. Het ene gebouw komt op de kruising van de Suytboulevard met de Frontonstraat, het andere bij de Kanaalboulevard en de Timpaanstraat. De appartementen worden verhuurd via de website van Woonbedrijf en Wooniezie. De verhuur zal waarschijnlijk starten in het najaar van 2020. Als de bouw volgens planning verloopt zijn de woningen medio 2021 klaar. Het is mogelijk dat die planning vanwege het coronavirus aangepast moet worden.

Spinnerswal en Weversdok

Alle appartementen zijn straks gasloos. De architectuur past bij de andere gebouwen op Suytkade. Op Suytkade hebben alle woongebouwen een eigen naam. De appartementenblokken van Woonbedrijf gaan Spinnerswal en Weversdok heten. De namen verwijzen naar de textielindustrie die vroeger op Suytkade zat en de haven en scheepvaart in Helmond.

Mix van betaalbaar en duurzaam

Wethouder Van den Waardenburg: “Ik ben verheugd dat op deze plek twee gebouwen verrijzen waar sociale huurwoningen gerealiseerd worden. Met deze betaalbare én duurzame appartementen hebben we een mooie mix op Suytkade. Ik ben er van overtuigd dat toekomstige bewoners hier veel woonplezier zullen hebben.” Paul Terwisscha van Scheltinga, directeur Woonbedrijf: “Woonbedrijf gaat op Suytkade prima, betaalbare huurwoningen bouwen, op loopafstand van het centrum en van het station. We zijn blij dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan de voltooiing van Suytkade. Woonbedrijf staat klaar om hier een leefbare buurt te creëren.”

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *