Twee van drie verdachten autodiefstal komen uit Helmond

De politie hield maandagavond drie mannen (50, 46 en 44) aan na een achtervolging vanuit Uden. De verdachten reden rond in een gestolen auto. Zij worden onder meer verdacht van het inrijden op politieagenten tijdens de achtervolging én een poging tot inbraak in een auto. Het gaat om twee mannen uit Helmond (50 en 46 jaar) en een man uit Liessel (44).  Zij zijn alle drie gewond te zijn geraakt tijdens de aanrijding en liggen in het ziekenhuis.

De achtervolging eindigde namelijk in Veghel toen de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste.  Ook een politieauto raakte beschadigd, maar de agenten bleven ongedeerd. De politieagenten waar de auto van de verdachten op is ingereden deden aangifte van poging tot doodslag en/of zware mishandeling.

Rond 22.50 uur kreeg de politie een heterdaad melding van een inbraak in een auto aan het Beatrixhof in Uden. Enkele ogenblikken na uitgifte van de melding zagen de politieagenten de door een getuige omschreven auto met drie inzittenden voor zich rijden op de Wilhelminastraat. Die reageerde niet op stoptekens van de politie en vluchtte richting de A50. De politieagenten zetten vervolgens de achtervolging in.

Inrijden op politie
Twee verschillende politiewagens probeerden de vluchtende auto in Veghel tot stilstand te dwingen. Dit deden zij door de weg te blokkeren en  een duidelijk zichtbaar stopteken af te geven. De agenten zagen dat de vluchtende auto het stopteken negeerde en doorreed. De politieagenten in kwestie wisten ternauwernood een aanrijding te voorkomen door op het laatste moment achteruit te rijden.

Aanrijding
Op het Ven in Veghel verloor de bestuurder van de vluchtende auto de macht over het stuur en de auto botste vervolgens tegen een boom. Een van de achtervolgende politieauto’s kon de auto van de verdachten maar net ontwijken en schampte een boom en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De agenten bleven ongedeerd, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Hun dienstauto raakte aan de voorzijde flink beschadigd.

Vervolgonderzoek
De politie onderzoekt alle zaken van dit incident (zoals onder meer de inbraak, aanrijding en gestolen auto). De verdachten uit Helmond en Liessel  zijn ernstig gewond geraakt tijdens de aanrijding. Zij zijn wel aanspreekbaar, maar liggen momenteel nog in het ziekenhuis. De 50-jarige verdachte uit Helmond liep lichte verwondingen op en is na controle en behandeling in het ziekenhuis overgedragen aan de politie voor verder onderzoek. Hij is vandaag verhoord.

De witte auto, zo bleek later, is in de nacht van afgelopen zondag op maandag gestolen in Tilburg. Ook de kentekenplaten zijn gestolen. De diefstal van de kentekenplaten vond plaats in Bakel, ook in diezelfde nacht.

Tegen de 46-jarige Helmondenaar, de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto, wordt ook dossier opgemaakt voor het weigeren van een blaastest en bloedproef en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.