Tweede ronde van het Grondstoffen Inleverpunt

Maandag 21 juni start in Helmond de tweede ronde van het Grondstoffen Inleverpunt (GRIP). Bij het GRIP kunnen inwoners verschillende afvalsoorten kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat zouden moeten. Tijdens de tweede ronde zijn ook de afvalcoaches aanwezig. Het GRIP reist een week lang door de stad en staat elke dag op verschillende plekken in de buurt. Een bezoek aan het Grondstoffen Inleverpunt is gratis. De derde ronde staat gepland in november van dit jaar.

Het lokale GRIP is bedoeld om inwoners te helpen bij het scheiden van afval. Uit bewonersonderzoeken komt naar voren dat de afstand naar de milieustraat inwoners tegenhoudt om hun afval goed te scheiden. Vaak gaat het om kleine hoeveelheden afval die naar de milieustraat moeten. Door de afstand naar de milieustraat belanden deze in de restafvalcontainer of in een vuilniszak.

Inleverpunt én informatiepunt

Niet alle inwoners weten hoe ze precies hun afval moeten scheiden. Daarom is het GRIP óók een informatiepunt. Tijdens de tweede ronde is op iedere stop een afvalcoach aanwezig, voor alle vragen over afval scheiden. Ook is er informatie te krijgen over welk afval in welke afvalbak hoort.

Een boodschappentas vol afvalsoorten

Bij het GRIP kunnen inwoners de volgende afvalsoorten kwijt:

  • metalen;
  • kleine hoeveelheden hout en steenpuin;
  • lampen;
  • piepschuim;
  • batterijen en kleine accu’s (afval als cartridges, verf, lampenolie, afgewerkte motorolie wordt niet geaccepteerd bij de GRIP-wagen)
  • textiel;
  • harde kunststoffen;
  • frituurvet;
  • elektrische apparaten;
  • hol glas (bijvoorbeeld een glazen vaas) en vlak glas (bijvoorbeeld een kapotte spiegel)

Per huishouden mag maximaal één boodschappentas vol worden gebracht. Een bezoek aan het GRIP is gratis en alleen voor Helmondse particulieren. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun afvalstoffen.

Wanneer is het Grondstoffen Inleverpunt bij u in de buurt?

Het GRIP staat van maandag 21 juni tot en met vrijdag 25 juni elke dag op verschillende plekken in de stad.  Het schema is terug te vinden in de AfvalApp: www.deafvalapp.nl. Onder de tegel Afval en dan GRIP. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *