Tweede vrijwilligersborrel van LEVgroep
Voor alle vrijwilligersorganisaties in Helmond houdt de LEVgroep voor de tweede keer een online vrijwilligersborrel. Er zijn in Helmond duizenden vrijwilligers actief. In 2021, het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet, wil de LEVgroep zo veel mogelijk van hen in de spotlights zetten. De organisatie wil ook dat iedereen zich betrokken blijft voelen bij de organisaties waar men zich voor inzet.

Daarom wil LEV op donderdag 15 april tussen 16.00 en 17.00 met de organisaties een online borrel houden en ideeën uitwisselen om met vrijwilligers, leden of betrokkenen bij de organisatie samen iets te ondernemen. Voor de online borrel wordt er een hele makkelijke tool gebruikt waar niets voor geïnstalleerd hoeft te worden. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een link waar ze alleen maar op hoeven te klikken.

Om alvast in de stemming te komen is hieronder alvast een kleine voorzet:

  • Boter, Kaas en Eieren: Speel spelletjes met de leden, vrijwilligers of betrokken! Met raamstiften kan je het spel boter kaas en eieren doen of bijvoorbeeld een woordspelletje zoals galgje. Spreek af waar dit wordt opgehangen en iedereen van de stichting of vereniging mag hier aan deelnemen.
  • Flessenpost: Laat een fles met daarin een start van een verhaal rondgaan langs verschillende leden of vrijwilligers. Samen wordt het verhaal langer en leuker. Bezorg de verhalen bijvoorbeeld bij het lokale verzorgingshuis om daar ook een glimlach op de gezichten te krijgen.
  • Iets lekkers bakken en dat langsbrengen bij leden of vrijwilligers die dat wel kunnen gebruiken. Of een bakwedstrijd met elkaar. Wie maakt iets wat het best bij de organisatie past? Zoek een leuke doelgroep in de buurt om al die taart aan uit te delen.
  • Een quizavond via (beeld) bellen zoals hints, raad het geluid, wie ben ik, bingo, pictionary.

Heeft u nu ook zulke ideeën of wilt u dit juist weten om zelf op te zetten zodat je gezellig weer ‘met de club’ iets kan ondernemen? Meld u hier aan voor de vrijwilligersborrel!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *