Udo Holtappels benoemd tot Erekei na vertrek als Uuper

Tijdens de Keiologische Hogeskool hebben de Keiebijters vrijdagavond een hooggeleerde Erekei benoemd. D’n Uuper van de Akademia Keioologika, Udo Holtappels, is opgenomen in het college van Erekeien. Udo Holtappels vertrekt na elf jaar Uuper-schap en geeft het stokje over aan Willem Valkenburg.

Udo Holtappels, geboren en getogen in Helmond en nu benoemd tot Erekei, is een echte ambassadeur van Helmond. Hij studeerde Nederlandse Taalkunde in Nijmegen. Hij was docent Nederlands als tweede taal, recensent cabaret, muziek en toneel. Verder speelt hij piano en orgel in tributebands en schrijft hij muziek en tekst bij Stichting De Helmondse Musical. Met gezelschap Schone Schijn gooide hij in 1993 hoge ogen op het Leidsch Cabaret Festival.

Erekei Udo Holtappels met aan zijn zijde partner en Klimaatburgemeester Brigitte van de Koevering

Mede dankzij de creatieve inbreng van deze Chief Storytelling Officer van communicatieadviesbureau Groep5700 staan de Oudejaarsconference, de Stardusters, Chat, het Ondernemerscafé en het promotiefilmpje over ‘Helmond met een glimlach’ in ieders geheugen gegrift. Als medebedenker van de slogan Helmond een glimlach in Brabant bewijst hij volgens de Keiebijters dat het promoten van onze mooie stad bij hem in het bloed zit. “Wij zijn er trots op om Udo Holtappels in het college van Erekeien te hebben mogen opnemen”, aldus de Keiebijters.

Foto’s: HarrieFotografie

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *