Uitslaande brand industriegebied Vossenbeemd

Foto Alex van Deursen

Rond half drie zaterdagochtend werd Helmond opgeschrikt door een tweede grote brand binnen 24 uur. Op de Vossenbeemd stond een pand in brand waarin meerdere bedrijven gehuisvest zijn.

Digisolve, MTRC, Mario’s Rolluiken

Het gaat om het bedrijfspand van Digisolve – mijn ICT, MTRC Special Plating en Mario’s Rolluiken, dat schuin tegenover Lavans gevestigd is.

De brand zit voornamelijk aan de voorkant van het gebouw waar MTRC gevestigd is. Het naastgelegen transportbedrijf Van den Broek Logistics heeft aan de achterzijde een aantal trailers weg kunnen halen om te voorkomen dat het vuur naar hen toe zou overslaan.

Tekst gaat door onder foto’s

Foto’s van Jaap Visser

NL-Alert

Iets na vijven werd er een NL-Alert uitgedaan naar o.a de wijk Brouwhuis met het advies om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de stank.

 

Brand onder controle

Iets na achten bevestigde de brandweer dat de brand onder controle is en het nablussen kan beginnen. Dat gaat enkele uren duren. Daarbij worden delen van de gevel gesloopt in verband met instortingsgevaar. Slechts een deel van het pand is gespaard.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.