Uniek Sporten de Peel en Jibb+ willen sportdromen laten uitkomen

Mensen met een beperking verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen, zo vinden Uniek Sporten en Jibb+. Het is  niet altijd zo vanzelfsprekend. Deze mensen hebben vaak sportdromen, maar die zijn lastig om te realiseren. Om die reden slaan Uniek Sporten de Peel en Jibb+ de handen ineen. ‘We gaan drie Helmonders met een fysieke beperking heel erg blij maken. Hun sportdroom laten we ook echt uitkomen!’, vertelt Lisanne van der Veen, beweegcoach bij Uniek Sporten de Peel.

Inspiratie uit Den Bosch

De inspiratie voor dit idee komt van Moustafa Makhlouf. Hij werkt als Personal Coach in Den Bosch en realiseert al een lange tijd dromen van mensen met een beperking. Lisanne: ‘Ik volg Moustafa al langer en werd enorm getriggerd om dit ook in de Peelregio te gaan doen. Het is geweldig om te zien dat hij samen gaat hardlopen met een blinde man. Of met een tandemfiets op pad gaat samen met een dame met down. Dit moeten we ook in Helmond voor elkaar kunnen krijgen.’

Helmondse Sportdromen

Lisanne werkt sinds 2020 als beweegcoach bij Uniek Sporten de Peel. Iedere Peelgemeente heeft een eigen aanspreekpunt voor Uniek Sporten, Lisanne is dat voor Helmond. ‘Samen met Jibb+ gaan we op zoek naar de sportdromen van Helmondse inwoners.’ Iedereen met een fysieke beperking die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, kan zich inschrijven. Moustafa vindt het ook een eer dat Lisanne dit project in Helmond oppakt. ‘Het is prachtig dat Lisanne is geïnspireerd door mijn verhalen en zo ook in Helmond dromen gaat verwezenlijken!’

Stuur jouw sportdroom in!

In totaal worden uit alle inzendingen drie winnaars gekozen, waarvan de droom werkelijkheid wordt. ‘Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook de Helmondse wethouder van Sport, Harrie Van Dijk, gaat plaatsnemen.’ Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website van Jibb+ (www.jibbplus.nl/sportdromen). Dit kan tot uiterlijk maandag 22 maart.

Foto: Uniek Sporten

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *