Unieke actie van Uniek Sporten in Elkerliek Ziekenhuis

Uniek Sporten Brabant vraagt vandaag op een unieke manier aandacht voor het belang van aangepast sporten. Van 11.00 tot 14.00 uur krijgt het zorgpersoneel van het Elkerliek ziekenhuis een gratis kop koffie of cappuccino aangeboden in het personeelsrestaurant, gezet door een échte barista.

Met deze unieke actie wil Uniek Sporten Brabant zorgverleners kennis laten maken met de mogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische aandoening om te sporten en bewegen. Terwijl de koffie wordt gezet, spreekt Uniek Sporten Brabant over de mogelijkheden voor samenwerking met het Elkerliek ziekenhuis. Ziekenhuizen spelen ook volgens de overheid een belangrijke rol in het vinden van passende beweging voor mensen met een beperking. Om dit te benadrukken, zijn ook wethouder Harrie van Dijk en Monika Slaets-Sonneveldt van de gemeente Laarbeek aanwezig.

Uniek Sporten Brabant is opgedeeld in zeven regio’s met elk een eigen sportloket en meerdere beweegcoaches. Sportloket De Peel is een van
deze loketten. De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden iedereen met een beperking of chronische aandoening gratis
ondersteuning bij het vinden van een passende sport- of beweegactiviteit. Daarnaast ondersteunen ze ook bij andere beweegvragen, zoals het zoeken van een sportmaatje, het aanvragen van sporthulpmiddelen of het zoeken naar financiële voorzieningen. Meer informatie vind je op www.unieksportenbrabant.nl.

Het Elkerliek ziekenhuis en sportloket De Peel werken op dit moment al intensief samen. In het ziekenhuis bevindt zich een leefstijlloket voor patiënten om sporten, bewegen en een gezonde leefstijl te stimuleren. “Zorgpersoneel komt iedere dag in aanraking met mensen die baat kunnen hebben bij hulp en advies als het gaat om sporten en bewegen. Daarom is het belangrijk dat zij weten waar ze de patiënten naar toe kunnen verwijzen”, stelt Uniek Sporten Brabant.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *