Rectificatie: brand woedde niet bij Technische Unie

Afgelopen weekend meldde Dit is Helmond dat er een brand woedde bij de Technische Unie aan de Schootense Loop in Helmond. Dat is niet juist. De brand brak namelijk uit bij het achterliggende bedrijfspand aan de Schootense Dreef. De brandweer trok met veel materieel uit en kreeg de brand uiteindelijk onder controle. Er vielen geen gewonden.

In een loods aan de Schootense Dreef in Helmond brak zaterdagmiddag rond 12.30 uur brand uit. Een voorbijganger zag zwarte rook uit het pand komen en alarmeerde de brandweer.

Deze kwam met veel materieel ter plekke. Zo waren de teams uit Helmond-centrum, Eindhoven, Woensel en Aarle-Rixtel aanwezig. Meer dan tien wagens met brandweerlieden waren paraat om de brand te blussen. Ook waren twee hoogwerkers ter plaatse. Brandweerlieden betraden het pand met persluchtmaskers. Uit het pand ontsnapte veel zwarte rook. Het duurde enige tijd voordat de brandweer de brandhaard had ontdekt en met het blussen kon beginnen. Daarna was de brand snel onder controle en konden de eerste voertuigen weer terugkeren naar de kazerne.

In het pand is onder meer een groothandel in technische installatiematerialen gevestigd. Volgens de berichten van de brandweer is voor het afronden van het incident stichting Salvage ter plaatse.

De omgeving had niet veel last van de rook, omdat de brand op het industrieterrein woedde en daar weinig woonhuizen in de buurt zijn.

Brand Technische Unie2          Brand Technische Uni3

Eerste berichtgeving: De brandweer is met persluchtmaskers het pand binnengegaan, de deuren houdt men gesloten, waarschijnlijk omdat de exacte vuurhaard nog bepaald moet worden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

[Foto’s: Anja Donkers]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 3 reacties

  • DitisHelmond Jason Gerritsen Reply

   Wij hebben zojuist contact gehad en bericht is aangepast.

 1. Ton Houterman Reply

  Hr Janssen.

  In het geschreven artikel lijkt het er sterk op alsof de brand bij Technische Unie was.
  Dat was dus niet het geval.
  de brand woedde in het naastliggende pand.
  Technische Unie is nu genoodzaakt om alle klanten te melden dat in ons pand geen brand was en dat zij gewoon zaken kunnen blijven doen met onze vestiging in Helmond.

  Een rectificatie is in mijn ogen op zijn plaats.

  Met vriendelijke groet
  A.P.J. Houterman.
  Technische Unie Helmond/Eindhoven/Den Bosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *