USA Streetparty is een lust voor het oog

Enkele jaren geleden sprak Paul de Jong regelmatig af met vrienden om over hun wederzijdse passie te kletsen: motoren en auto’s. Vanuit deze gedeelde interesse ontstond een hechte vriendengroep die na drie jaar officieel uitgroeide tot een club. De AAA, de Aarlese A-sociale Amerikanenclub. Zondag organiseerde de club een kijk- en beleefdag voor jong en oud; de ‘USA Streetparty 2023’, in samenwerking met Addie’s Autoshop.

Op het terrein van de autoshop aan de Montgomerystraat stonden vele Amerikaanse auto’s en motoren opgesteld voor het publiek. Kinderen speelden op een flink luchtkussen en bezoekers konden struinen langs meerdere kraampjes. Het weer was goed en de bezoekers kwamen druppelsgewijs binnen om de vele auto’s en motoren te bewonderen die op het terrein aanwezig waren.

Gedurende de dag klonk er regelmatig geronk en geknal rondom het terrein. Dat was het signaal dat er weer een Amerikaanse wagen aan kwam rijden. De ene wagen was nog mooier dan de andere. Niet alleen liep het publiek rond maar ze konden ook onder de motorkap een kijkje nemen. Dat leidde tot veel uitgesproken bewondering of verwondering over de kracht van de motoren.

Bestuurslid Martin Beek van de ‘AAA’ kijkt tevreden terug op een mooie dag. “Het was een geslaagde editie van de streetparty.” Het is nog even afwachten of de USA Streetparty volgend jaar op herhaling gaat.

Verslag: wijkreporter Hans Choufoer

Fotografie: Petra van Duppen

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *