Energiehuis Slim Wonen zoekt bespaarcoach (vrijwillig)

Energiehuis Slim Wonen is op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om mensen te helpen besparen op hun energierekening. Iemand die praktisch en sociaal is ingesteld. Die kan zich aanmelden als vrijwilliger voor de gratis opleiding van het Energiehuis Slim Wonen. Na twee tot drie avonden weet de potentiële coach alles over het gebruik van ledlampen en tochtstrips. Daarmee kan de coach medebewoners helpen en kundig voorlichten om energie te besparen.    

Met kleine maatregelen als het vervangen van lampen en het plaatsen van deurdrangers kun je al gauw minimaal 15% op je energierekening besparen. Maar voor lang niet iedereen is het zelf monteren van een deurdranger weggelegd. En veel mensen zien niet het verschil tussen een ouderwetse gloeilamp of een ledlamp. Of ze durven niet op de keukentrap te staan om die lamp aan het plafond te vervangen. De bespaarcoach kan anderen in de directe omgeving helpen met het aanbrengen en installeren van energiebesparende artikelen.

Aanmelden kan gratis voor 8 april voor de opleiding Bespaarcoach worden via: www.energiehuisslimwonen.nl/bespaar-en-energiecoach

De cursusdata zijn op 12, 19 & 28 april van 19.00-21.00 uur in Zaal De Koning Mierloseweg 301, 5707 AK Helmond.

Gratis opleiding

Actief zijn als bespaarcoach is vrijwilligerswerk. Het Energiehuis Sim Wonen is trots en zuinig op vrijwilligers. Ze krijgen regelmatig themabijeenkomsten en workshops aangeboden over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben en ze kunnen gratis de verdiepende opleiding volgen tot energiecoach.


Meer weten of aanmelden als bespaarcoach? Ga naar
www.energiehuisslimwonen.nl/bespaar-en-energiecoach 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Museumdocent

Ik geloof dat museumbezoek voor iedereen leuk kan zijn, ook voor mensen die zeggen niet van musea te houden! De juiste invalshoek en een interactieve manier van rondleiden helpen hierbij. Maartje Vos-Swinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.