Vaccinatielocatie in sporthal De Braak

“Wat hebben we hier naar uitgekeken”, zegt burgemeester Elly Blanksma op sociale media over de nieuwe vaccinatielocatie in Helmond. “Gemeente Helmond is er klaar voor. Vaccinatie start maandagochtend 1 februari. Sporthal De Braak.” Bij dit bericht deelde de burgemeester ook de eerste foto’s van de priklocatie. 

Op maandag 1 februari start GGD Brabant-Zuidoost (GGD BZO) met het vaccineren van zorgpersoneel in Sporthal de Braak. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn worden daar op korte termijn ook ouderen (85+) gevaccineerd. Op latere termijn moeten ook andere doelgroepen op de locatie geprikt gaan worden. De keuze voor die locatie werd gemaakt omdat de GGD vindt dat er een goede spreiding moet zijn door de regio heen zodat mensen op verschillende plekken terecht kunnen.

Zorgpersoneel en ouderen (85+) die uitgenodigd worden om een vaccinatie te halen kunnen aan de hand van de uitnodiging een afspraak maken via het landelijke callcenter. Zij maken dan direct ook de tweede afspraak, circa drie weken na de eerste afspraak, voor de tweede benodigde prik. Het gaat in de doelgroep ouderen (85+) om mobiele thuiswonende ouderen.

De komende week wordt gestart met drie priklijnen die vier dagen in de week, halve dagen geopend zijn. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn gaat de GGD opschalen naar meerdere priklijnen en uitgebreide openingstijden 7 dagen per week.

 

Een centrale vaccinatielocatie in de regio

Voor Sporthal de Braak is in overleg met GGD Brabant-Zuidoost, gemeente Helmond en de Veiligheidsregio gekozen. Een vaccinatielocatie moet aan landelijke richtlijnen voldoen. Daarnaast is het sportcentrum goed bereikbaar (per auto, fiets of openbaar vervoer) en er is de mogelijkheid om het aantal zogenoemde ‘priklijnen’ relatief eenvoudig op te hogen.

Met het oog op de verdere uitvoering van de vaccinatiestrategie is dat een belangrijke vereiste. Gonny van Loon, programmanager Covid-19: “Door het openen van deze tweede vaccinatielocatie kunnen wij onze inwoners de keuze voor een vaccinatielocatie bieden zodat zij zich dichter bij huis kunnen laten vaccineren. Later deze maand gaan we de locaties in Valkenswaard en Best openen. Op die manier kunnen we straks snel opschalen zodra er meer vaccins beschikbaar zijn.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Mac smit Reply

    Als er vaccins overblijven heb u dan een reservelijst voor deze groep of wordt dan willekeurig aan de prikkers en personeel daar aan gegeven gr martha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *