Vaccineren zonder afspraak in Sporthal De Braak

Vanaf 3 augustus tot en met 28 augustus gaat GGD BZO een maand lang vaccineren zonder afspraak in Sporthal De Braak. Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00u tot 12.00 uur en zaterdag van 9.00 – 16.00 uur kunnen inwoners van omliggende wijken  vragen stellen over het vaccineren. En indien inwoners willen, kunnen ze zich direct laten vaccineren. 

Vaccineren in de buurt

GGD BZO biedt deze extra mogelijkheid aan omdat in de omliggende wijken rondom Sporthal De Braak het percentage gevaccineerde mensen lager is. Via de beschikbare landelijke en regionale data is zichtbaar welke wijken afwijken qua vaccinatiegraad. In samenwerking met de gemeente Helmond gaat GGD BZO nu voor het eerst ‘in de buurt’ vaccineren. “Met deze extra service willen we drempels wegnemen voor inwoners. We willen informatie over de coronavaccinatie en het zetten van de vaccinatie zelf, dicht bij inwoners brengen. Voor mensen die, om welke reden dan ook, nog niet op een van onze XL vaccinatielocaties zijn geweest,” legt Gonny van Loon, programmamanager COVID-19 uit.

Testlijnen verhuizen naar units
De testlijnen van GGD BZO verhuizen van sporthal De Braak naar units op het aangrenzende terrein. Vanaf vandaag, 30 juli wordt er in de units getest. Inwoners die op de locatie aankomen, worden via bewegwijzering naar de units gewezen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *