Vak apart Tatoeëerder is te gast bij Marco Cau van Shoot the Monkey Tattoo. Hij is bij toeval in het vak gerold. Hij is begonnen als fulltime kunstenaar met schilderijen en beelden. Tijdens een expositie van zijn beelden kwam een tatoeëerder kijken. Die was onder indruk van zijn beelden. Marco maakte een beeld voor hem. De tatoeëerder zette een tatoeage bij Marco. In de studio van de tatoeëerder was een leerling aan het werk. Dit was een oude kennis van Marco. Deze leerling zocht mensen waar hij tatoeages mocht zetten om te oefenen. Hij vroeg Marco of hij bij hem een stuk mocht zetten. In ruil mocht Marco het bij hem proberen. Dit vond hij heel leuk om te doen. Zo is het begonnen. Hij heeft een eigen zaak geopend. Sinds kort heeft hij de kunst ook weer opgepakt.

Hoe stapt een klant eigenlijk binnen bij een tatoeagestudio? Meestal hebben ze wel een idee wat ze willen. Dan overlegt Marco met de klant wat het mooiste is. Hij maakt schetsen wat het idee van de klant het beste weergeeft. Hij geeft adviezen en maakt dan een tekening van de tatoeage. Zodra dit klaar is bekijkt hij met de klant of dit is wat die wil. En na akkoord wordt de tatoeage gezet.

Voor het vak apart tatoeëerder zijn geen echte opleidingen. Het is handig als men creatief is en kan tekenen. Ook een grafische achtergrond is handig. Het vak wordt meestal van tatoeëerder op tatoeëerder doorgegeven. Men moet de technische kant leren. De afstelling van de machine, de juiste naalden en de juiste inkt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *