Vakantieprogramma in bibliotheek en Verhalenspeeltuin

De Bibliotheek Helmond-Peel heeft ook deze zomervakantie een vakantieprogramma voor de jeugd. Er is van alles te beleven. Alle informatie is terug te vinden in de speciale zomerflyer die gratis in de bibliotheek op te halen is.

De jeugd kan zich inschrijven voor diverse workshops en voorstellingen. In het TechLab kunnen kinderen deelnemen aan een SummerSchool. In 4 bijeenkomsten gaan ze aan de slag met toffe activiteiten: bouw en programmeer met LEGO, ontwerp en bewerk met Canva of maak een eigen stopmotion filmpje.

Liever een korte workshop? Er zijn workshops en kidscolleges door Curiosity World en MadScience. Over de prehistorie, over licht en kleur en werken met warmte.

Meedoen of kijken naar een kindervoorstelling? Kies dan voor de musicalworkshop ‘Zing en dans mee met Moppereend’ door musicalactrice Anne van den Beuken of de kindervoorstelling ‘Karel Kat en straatzanger Piet’ door Verhalen van Annie!

Voorlezen

Ook in de zomervakantie gaat de bibliotheek door met het voorlezen op woensdagmiddag. In Helmond is dat elke woensdag. Voorleesbus Blikkie gaat wekelijks naar Speeltuin Helmond-West om daar voor te lezen.

Doeboekje met verhalen en speurtocht bij de Verhalenspeeltuin

Al ooit in de Verhalenspeeltuin tegenover de bibliotheek in Helmond geweest? Er is nu een speciaal Doeboekje voor de Verhalenspeeltuin, dat gratis in de bibliotheek af te halen is. Daarin staan puzzels, een speurtocht en 2 mooie verhalen over Piep en zijn speeltuin-vriendjes. Als de puzzel met speurtocht opgelost is, ligt in de bibliotheek een leuk presentje klaar.

In augustus is er twee keer een Boekjes&Buiten in de Verhalenspeeltuin. Een buitenactiviteit om samen met kindjes van 2 t/m 6 jaar te spelen, ontdekken en leren.

Aanmelden en meer informatie

Voor uitgebreide info en aanmelden voor het zomerprogramma: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.