Documentaire Van nul to Nu – van stadsomroep tot DitisHelmond beschrijft de geschiedenis van 38 jaar lokale omroep. In 1978 werd Combivisie opgericht. Dit was de voorloper van Ziggo. Vroeger stonden op alle daken antennes. En na iedere storm moesten die weer opnieuw worden gericht. Woningbouwvereniging De Hoop was hier niet blij mee, want de daken hadden hier zwaar onder te lijden. Om hier een einde aan te maken werden alle woningen van de woningbouwvereniging aangesloten op het kabelnet. Dit succes zorgde ervoor dat meerdere huiseigenaren aansluitingen wilden op Combivisie. Toch waren er nog bewoners die niet overgingen naar de kabel.

Combivisie was gehuisvest in de oude brandweerkazerne in de Torenstraat. Dit is onder de inwoners bekend als de Gaviolizaal, die inmiddels is gesloopt. Oud voorzitter van Combivisie was Jan van der Zanden. Om zo veel mogelijk Helmonders te laten kiezen voor Combivisie kwam men op het idee om een lokale omroep op te richten. In 1983 werd SLOT opgericht. SLOT staat voor Stichting Lokale Omroep en Televisie. De lokale omroep is niet begonnen met radio, maar met televisie. Een van de eerste programma’s was ‘De Raad in Beeld’. Dit programma zond de raadsvergaderingen uit.

De eerste eigen locatie van SLOT was de radiostudio in een paal- (kubus-)woning. Maar de kubuswoning werd al snel te klein en de studio verhuisde naar de Evertsestraat.

In deze documentaire Van nul tot Nu – van Van stadsomroep tot DitisHelmond hoor en zie je het hele proces van SLOT naar DitisHelmond.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *