Van uitstel komt… een nog groter wereldrecord

100.000 sokken, evenzoveel wasknijpers en minimaal 7 kilometer waslijn verzamelen in nog geen vier maanden tijd… Het klinkt als onbegonnen werk, maar ’n Ouwe Sok krijgt het voor elkaar. Na nog geen drie maanden zijn alle knijpers binnen, is de gedoneerde waslijn zelfs een kilometer langer en zijn ze met 67.435 sokken al een heel eind op weg. En dat is exclusief de exemplaren die nog liggen te wachten bij de tientallen hubs verspreid door de stad.

Toch moet de organisatie de wereldrecordpoging, die gepland was op 22, 23 en 24 mei, met een paar maanden verzetten. Niet door een gebrek aan materiaal of enthousiasme, maar door corona, in combinatie met honderden (zo niet duizenden) mensen die interesse hebben getoond in het project. Want ondanks dat het team inmiddels leeft voor de sokken, komt gezondheid natuurlijk op de eerste plaats.

Uitstel, geen afstel

In het geval van ’n Ouwe Sok komt er van uitstel zeker geen afstel van het project. De recordpoging vindt nu plaats op 16 en 17 oktober in het centrum van de stad. Deze datum valt samen met de dag van de armoede. Dat is natuurlijk een perfecte link met de doelstellingen van ’n Ouwe Sok. Daarnaast organiseren ze in samenwerkingen met maatschappelijk betrokken club Soroptimisten Helmond-Peelland op 23 mei een livestream om een tussenstand te geven van het project. Natuurlijk wordt dit online event opgeleukt met (lokaal) talent. Meer informatie over de stream en aanmelden kan via www.ouwesokhelmond.nl/livestream.

Nieuwe mogelijkheden

Uitstellen van het event biedt tevens nieuwe mogelijkheden. Zo verlegt de organisatie, nadat de 100.000e sok is ingeleverd, de focus naar het inzamelen van geld voor het goede doel en het bespreekbaar maken van de armoede problematiek in de stad. Dit doen zij onder andere door middel van een online veiling waar vrijwel alle bekende Helmonders een kavel aanbieden. Denk aan een dagje in het Europees Parlement met parlementariër Mohammed Chaim, een custom made cover van dagblad Privé door Evert Santegoeds of een voetbalclinic van Berry van Aerle.

De grande finale

Op 16 en 17 oktober komt ’n Ouwe Sok tot een grande finale met de recordpoging Langste Waslijn-met-Sokken-ter-Wereld. Ze geven het event nog verder vorm, rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen. Het is al wel duidelijk dat teams de sokken in estafettevorm gaan opgehangen. Zowel particulieren (families en vriendengroepen) als bedrijven en verenigingen kunnen zich via de website inschrijven met een team van 10 tot 15 mensen. Het team dat het snelst duizend sokken ophangt wint naast eeuwige roem de unieke titel Helden op Sokken. Natuurlijk gebeurt dit alles onder het genot van zoveel hapjes, drankjes en muzikaliteit als de situatie in dat weekend toe staat. De organisatie kiest daarbij voor een locatie in het centrum om zoveel mogelijk middenstanders een hart onder de riem te steken.

Het goede doel ’n Ouwe Sok vraagt met de recordpoging aandacht en haalt geld op voor de 2.500 kinderen die in Helmond leven onder de armoedegrens. Met het geld organiseren zij een dag om nooit te vergeten. Ze houden alle donateurs, zowel via de veiling, crowdfunding als andere acties, per mail op de hoogte van deze dag. De kinderen om wie het gaat blijven anoniem om hun privacy te beschermen. Op dit moment is er in totaal € 7.296,- gedoneerd. Uiteindelijk streven ze naar een bedrag van minimaal € 50.000,- (€ 20,- per kind).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *