Gedupeerden toeslagaffaire kunnen schulden indienen bij SBN

Slachtoffers van de kinderopvang toeslagaffaire hebben op 16 december 2021 een brief ontvangen van de Belastingdienst. Het gaat om de slachtoffers waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt. In deze brief worden zij gevraagd om vanaf 5 januari 2022 hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het online loket van SBN via www.sbn.nl. Dit zijn schulden bij andere organisaties dan de overheid. Dit zijn bijvoorbeeld schulden die u bij de bank heeft, een postorderbedrijf als Bol.com, een niet betaalde tandartsrekening of andere ziektekosten en/of een huurachterstand bij een verhuurder. Het gaat om schulden die zijn vastgelegd, dus niet schulden bij familie en/of vrienden.

Waar kunt u uw private schulden indienen?
Vanaf 5 januari 2022 kunt u uw private schulden online indienen via www.sbn.nl. Vindt u het lastig om dit online in te vullen? Dan is het vanaf 5 januari 2022 ook mogelijk om een schuldenformulier te downloaden via www.sbn.nl, zodat u de schuldenlijst per post kunt indienen.

Wat kunt u als gedupeerde ouder doen?
U kunt alvast beginnen met het verzamelen van alle documenten van uw openstaande private schulden en achterstallige betalingen. Op deze manier kunt u vanaf 5 januari 2022 uw private schuldenlijst snel indienen. Denk aan: facturen, bonnetjes of aanmaningen.
 
Hulp nodig of meer weten?

U kunt ondersteuning krijgen bij:

  • het verzamelen van uw private schulden;
  • het invullen van een privateschuldenlijstformulier;

U kunt voor ondersteuning contact opnemen met het . Kijk voor contactgegevens op www.sbn.nl. Of neem contact op met de gemeente via zorgpoort@helmond.nl of door te bellen naar 14-0492 (optie 2).

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *