VC Polaris na loting Nevobo onverwachts naar Topdivisie

De herenploeg van VC Polaris uit Helmond heeft een unieke slag geslagen na de, eveneens unieke, promotie naar de Eerste Divisie afgelopen seizoen. De nationale volleybalbond, Nevobo, heeft na loting de Helmondse ploeg toegevoegd aan de Topdivisie volgend seizoen. De loting volgde nadat het Veghelse Skunk zich had teruggetrokken uit de Topdivisie.

Voorzitter Marc Donkers is enorm trots op deze ‘dubbele promotie’ van de club. “Het op één na hoogste amateurniveau vraagt wel om een aantal aanpassingen en levert dus ook voor de club als geheel wat uitdagingen op. Maar met zoveel goede vrijwilligers zie ik het met vertrouwen tegenmoet.”

Het gaat de Helmondse volleyballers toch al voor de wind. De vaandelploegen van zowel de dames (naar de 2e divisie) als de heren (naar de 1e divisie) dwongen promotie af en het ledenaantal groeide. Dit is ook te merken is in het groeiende vrijwilligersbestand. Een volgende stap zou een nieuwe sporthal zijn met drie velden op de huidige plek, maar dat is toekomstmuziek, zegt Donkers. “Maar met zoveel goede vrijwilligers die ik de toekomst met vertrouwen tegenmoet”, aldus Donkers.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *