Veel animo voor braderie Helmond-Noord

De braderie in Helmond-Noord stond afgelopen weekend in het teken van gezelligheid, sportiviteit, informatie én lekker smullen. Het aanbod aan activiteiten was groot, net als het animo.

De organisatie van de braderie was in handen van Wijkhuis De Boerderij, in samenwerking met de LEVgroep, de wijkraad en de wijkbewoners. Het evenement stond bol van de activiteiten, voor jong en oud.

Zo werkten veel mensen zich in het zweet bij Zumba workshops. Maar ook de Dierenambulance, de Meidenbus van de LEVgroep en de Stichting Duofietsen Helmond mochten op veel belangstelling rekenen. Net als de organisatie van de Buurtcamping. Voor de lekkerbekken stonden er diverse foodtrucks, en de snoepkonten konden hun hart ophalen bij de kraam van de Zoete Inval. Ook was er muziek, onder andere van de Be Bizzy Band, Zanggroep Pabo Junior, dj Petertje en speciale gast zangduo Two On Point.

Op het grasveld boden kinderen en hun ouders op lakens en dekens hun overtollige speelgoed aan. Voor de grote tent van Sportschool MAACH lagen valmatten, waarop kinderen de grondbeginselen konden leren van het verdedigen en aanvallen. Veel jeugdigen werkten hier aan hun zelfbehoud en weerbaarheid. Natuurlijk ontbrak ook het grote luchtkussen niet.

En de volwassenen? Die maakten gretig gebruik van het terras bij het wijkhuis. Vooral bij het optreden van Two On Point was het er stampvol. Het muziekfeestje eindigde met een heuse polonaise.

Boerderij-beheerder Harald Vincent mengde zich regelmatig tussen het publiek om de sfeer te peilen. Ook voor hem was het een topdag: “Ikzelf en Helmond-Noord mogen apetrots zijn dat we dit weer hebben kunnen realiseren. Een heerlijke middag!”

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Harald Vincent.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *