Veel vragen over maatregelen voor wethouder De Vries

“Hoe zit het met de sluitingstijden van de winkels. Moet je in bouwmarkten een mondkapje op? Hoe kan ik melding maken als ik teveel mensen bij elkaar zie?” Wethouder Erik de Vries kreeg woensdagavond veel vragen over de nieuwe maatregelen om meer coronabesmettingen te voorkomen. Hij was vanaf 19.00 uur live op de facebookpagina van de gemeente Helmond. Mensen konden rechtstreeks vragen stellen. 

Wethouder De Vries riep alle bezoekers van de livesessie op om meer thuis te blijven en minder sociale contacten te hebben. “Beperk contacten tot een minimum, want het virus kan alleen mensen besmetten als je bij elkaar komt.”

Er kwamen bijvoorbeeld vragen over de regels voor bruiloften en uitvaarten( 30 bezoekers binnen, 40 buiten), of Kidz Plaza open is in de herfstvakantie (ter plekke kijken of de deuren open zijn) en of kerken open blijven in Helmond. Over dat laatste is bekend dat er volgens de grondwet uitzonderingen zijn voor religieuze instellingen. “Maar dat weerhoudt ons niet om in gesprek te gaan met kerkbesturen en moskeeën bijvoorbeeld, om af te spreken hoe bijeenkomsten zo veilig mogelijk georganiseerd kunnen worden.” Op elke vraag had de Vries een antwoord, alleen de opmerking over vuurwerkoverlast werd doorgeschoven naar een ander moment. Ook al zei De Vries nog wel dat er de komende tijd zeker aandacht voor is.

De Vries hoopt dat communiceren op deze manier via Facebook bijdraagt aan het goed opvolgen van de regels in de stad. In ieder geval 541 mensen keken mee tijdens de twintig minuten dat het vraaggesprek duurde.

https://www.facebook.com/gemHelmond/videos/1070403560044451

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *