Het verbod op verkoop en afsteken van vuurwerk, dat dit jaar eenmalig werd ingesteld, wordt niet overal met goedkeuring ontvangen. Velen hebben al uitgesproken dat ze bang zijn dat het een blijvend verbod wordt. DitisHelmond vroeg het aan vuurwerkhandelaar Bart Moons én aan een aantal voorbijgangers in de stad.

DitisHelmond bracht in het kader van het verbod op verkoop en afsteken van vuurwerk een bezoek aan de Houtse Bazar en vraagt aan eigenaar Bart Moons wat hij ervan denkt.

Bart geeft aan dat de vuurwerkhandelaren vrezen dat er nu illegaal vuurwerk wordt geïmporteerd uit het buitenland. Dit kan ongetwijfeld meer vuurwerkslachtoffers tot gevolg hebben. En dit is nu net wat de overheid met het vuurwerkverbod niet beoogd te bereiken.

De voorbijgangers in het Helmondse winkelhart geven wisselende antwoorden. Ook op social media zijn de reacties divers.

Moons heeft nog wel een tip voor mensen die écht niet zonder vuurwerk de jaarwisseling willen doorbrengen…het is niet wat we gewend zijn, maar misschien toch een alternatief…

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *