Verduurzamen kantoorpand: minimaal energielabel C verplicht

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorpanden groter dan 100 vierkante meter minimaal een energielabel C hebben. De toezichthouders van de gemeente controleren inmiddels of kantoorpanden over het juiste energielabel beschikken. Eigenaren van panden zonder energielabel C worden binnenkort benaderd.

Ben je niet zeker van het energielabel van je kantoorgebouw, dan kun je dat eenvoudig controleren op de website www.ep-online.nl. Heeft jouw kantoor nog geen erkend energielabel, dan is het raadzaam om een maatwerkadvies aan te vragen bij een erkend adviseur.

Nog geen energielabel C of hoger?

Zorg dat je als eigenaar van een kantoorgebouw de nodige maatregelen neemt om te voldoen aan de verplichting, en vraag zo snel mogelijk een erkend energielabel aan. Voor vragen en informatie kun je terecht bij de bouwtoezichthouders van de gemeente. Zij zijn te bereiken via 14 0492 of via het emailadres veiligheidennaleving@helmond.nl.

Helmond verduurzaamt

Energie besparen is belangrijk om de uitstoot van broeikasgassen en de impact van klimaatverandering te verminderen. Het verduurzamen van kantoorpanden draagt hieraan bij. Zo bouwt de gemeente Helmond samen met ondernemers en inwoners aan een duurzame, innovatieve en schone stad, waar het nu en in de toekomst fijn wonen, werken en recreëren is.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *