‘Verhalenspeeltuin en waterspeeltoestel zijn aanwinsten’

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor Dit Is Helmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

“Met de ingebruikname van de Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark en het waterspeeltoestel op de Markt is het centrum twee mooie aanwinsten rijker. Aanwinsten die zorgen voor extra sfeer en levendigheid in ons centrum. Ze zijn bovendien een verrijking voor Helmond als jeugdvriendelijke stad. Ik zie al helemaal voor me hoe kinderen op mooie zomerdagen spelen met het water terwijl de ouders met koffie of een drankje op de naastgelegen terrassen zitten. Bij de Verhalenspeeltuin hebben we de afgelopen weken al veel kinderen én ouders zien genieten van de speeltoestellen.

De extra sfeer en levendigheid die de Verhalenspeeltuin en het waterspeeltoestel brengen is precies waar we naar op zoek zijn. Dát is waarvoor mensen tegenwoordig naar het stadscentrum komen. De laatste tien jaar hebben we het centrum sterk zien veranderen. Vroeger kwamen mensen vooral naar ‘de stad’ om bijvoorbeeld kleding of schoenen te kopen of boodschappen te doen op de weekmarkt. Dat is nu anders. Mede door de opkomst van het internet en online bestellen komen mensen steeds minder naar de stad om te winkelen. Dat leidde tot leegstand en een minder levendig centrum. Daarom hebben we een aantal jaren geleden het roer omgegooid en ingezet op een compact en levendig centrum.

We zijn daarmee goed op weg. De coronacrisis gooide flink roet in het eten, maar sinds de maatregelen zijn afgeschaft zie ik ons centrum opveren. Mensen komen weer meer naar het centrum. Om inkopen te doen, maar zeker ook omdat ze op zoek zijn naar gezelligheid. De terrassen zitten vaak vol en we hebben een drukke voorjaarskermis achter de rug. In de komende maanden staan er volop evenementen op het programma, zoals het Drakenbootfestival en de Kasteeltuinconcerten. We zijn nog lang niet klaar; er liggen nog grote opgaven in het verder vergroenen en autoluw maken van het centrum. Ook komen er duizenden woningen bij. Maar we komen wel stap voor stap dichterbij het einddoel: een levendig centrum waar mensen graag komen. Om te winkelen, uit eten te gaan, een bezoekje te brengen aan de bioscoop of het theater, of te gaan stappen.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *