Verkeerscontrole in Helmond: 136 bekeuringen
Op dinsdagavond 25 augustus hield de politie in Helmond een verkeerscontrole waarbij ook – zowel opvallend als onopvallend – op snelheid werd gecontroleerd. Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners werd er onder andere gecontroleerd op de Heistraat. Bij deze controle werden 123 auto’s geflitst die harder reden dan de maximum snelheid van 30 km/u.
Op de A270 verloor een 25-jarige bestuurder zijn rijbewijs omdat hij, na correctie, 50 km/u te hard reed. Een 30-jarige bestuurder uit Helmond kan een forse boete verwachten nadat hij 99 km/u reed op de Kanaaldijk Zuid, waar de maximumsnelheid 50 km/u is. Een andere bestuurder kreeg een verbaal voor het inhalen over een dubbel doorgetrokken streep.
Ook snor- en bromfietsen werden gecontroleerd met als gevolg diverse bekeuringen voor snelheidsovertredingen. Twee keer was de overtreding zo fors was dat dit resulteerde in een WOK-melding. Deze bestuurders moeten naast de boete hun voertuig laten herkeuren. Een scooterbestuurder werd beboet voor het rijden met een vals kenteken. Ook werden er een aantal boetes uitgedeeld voor het rijden zonder helm en het ontbreken van spiegels.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *