Verkoop Oranjekade Helmond uitgebreid

Aan de Kanaaldijk N.O. in het centrum van Helmond wordt nieuwbouwplan Oranjekade gerealiseerd. In de eerste fase komen in totaal 65 koopwoningen bestaand uit gezinswoningen, diverse appartementen, stadswoningen en patio’s. In totaal komen in het plan 265 koop- en huurwoningen, verdeeld over 15 woongebouwen. Vlak voor de jaarwisseling startte de verkoop van 58 woningen en appartementen van Oranjekade fase 1, en daar zijn nu 7 nieuwe woningen aan toegevoegd.

Het groene karakter van Oranjekade

Het is uiteindelijk de bedoeling om een ‘compacte, groene stad’ te creëren. Deze moet dan de woon- en werk omgeving beter aantrekkelijker maken. Dat gaat gebeuren aan de Kanaaldijk Noord Oost. Kenmerkend voor Oranjekade zijn de groene binnenpleinen en de afwisselende bouwstijlen. Ook staat er in het plan om een nieuw stadspark te bouwen rondom de Watertoren.

Nog enkele woningen beschikbaar

Onlangs zijn de eerste woningen toegewezen. De eerste handtekeningen worden al gezet en veel huizen staan onder optie. Er zijn nog diverse gezinswoningen en appartementen beschikbaar. Aan de verkoop van fase 1 zijn vanaf woensdag 27 januari 7 nieuwe woningen toegevoegd. Het zijn 4 drielaagse gezinswoningen en 3 patiowoningen.

Verwachte bouwtijd en oplevering

De bouw van de Oranjekade bestaat uit drie fasen. Wanneer de bouw precies begint is nog onbekend, maar het streven is om de kopers hierover in het voorjaar van 2021 positief te kunnen berichten. De bouw van het totale plan zal vanaf aanvang tot en met de oplevering circa 2 jaar in beslag nemen.

Het woningaanbod en de verkoopinformatie zijn te bekijken op www.oranjekadehelmond.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *