Verlies voor Polaris

De uitwedstrijden van de Polaris vaandelteams zijn beide in een 3-1 nederlaag geeindigd. De dames verloren van Hovoc en de heren van VVC Vught.
De Polaris dames speelden in Horst weer een duel met een sterke en een zwakke uitvoering. Spelverdeler Febe van den Reek: “De eerste set begonnen we goed en namen we een voorsprong van 10-16. Wel waren er teveel service fouten en daarmee lieten we de tegenstander terug in de wedstrijd komen en verloren we onnodig met 28-26. Het vervolg was zeer goed. Met goede servicedruk en veel scores aan de buitenkant namen we een ruime voorsprong. In het midden van de set hadden we even een dipje waardoor de kampioenskandidaat dichterbij kwam. Met 22-25 wonnen we maar de tegenstander kreeg in de slotfase weer geloof in eigen kunnen. Hovoc zette een nieuwe spelverdeler, die de middens beter aanspeelde, in. Onze blokkades en verdediging waren niet bij machte om de ballen tegen te houden. Na verlies met 25-19 zakte het team verder weg en moesten we met een nieuwe nederlaag (25-14) genoegen nemen.” Coach Gylk Jongstra: “De eerste twee sets speelden we prima maar verloren daarna door onnodige fouten. Blokkerend en verdedigend speelden we in het laatste gedeelte zwaar onder de maat. Het leek erop dat de helft van de selectie geen energie had. Aanstaande zaterdag gaat de strijd tegen Peelpush dat door twee nederlagen de koppositie verspeelde.”

Heren
De Polaris heren kregen in Vught een nederlaag te slikken tegen de ploeg die in de tweede competitiehelft zich knap herstelde van een zwakke eerste helft. Het werd een op en neer gaand duel waarin de thuisclub door een sterkere blokkade zowel de eerste als tweede set won (25-23 en 25-16). De nog steeds door blessures verzwakte selectie van coach Hans van Steenis herstelde zich in de derde set. De 20-25 setwinst gaf hoop op een goed vervolg. De verschillen in beide formaties bleven klein en na een op een neergaand setverloop drukte VVC aan het einde door (25-22) en won daarmee het vierde wedstrijdpunt. Zaterdag komt Jola Olympus Made op bezoek en moet het normaal gesproken een zege voor Polaris worden tegen een van de twee of drie degradanten.