Versplaza Weijts stopt met winkel Ameidestraat

Versplaza  Weijts in de Ameidestraat gaat per 1 februari door met een nieuwe eigenaar, onder een  nieuwe naam. Veel mensen kwamen er elke dag in de winkel om de bekende salades of het dagelijkse maaltje avondeten te kopen. De nieuwe eigenaar gaat de salades van Weijts in het assortiment opnemen.

In 1973 begon vader Weijts met met het brengen van zijn groenten en fruit op enkele weekmarkten en in 1988 begon ook Roel met enkele weekmarkten. Tevens startten zij in 2005 met het bezorgen van fruit aan de kinderdagverblijven en scholen.

Inmiddels worden er ook diverse soorten soep geleverd. Dus gezondheid op en top. Het ging zo goed met de groente- en fruithandel dat Roel besloot in 2008 een winkel in de Ameidestraat te beginnen. Ze leverden ook werkfruit aan bedrijven die hun personeel een gezond tussendoortje wilden aanbieden. Zij leverden niet alleen in Helmond maar ook ver daarbuiten. Maastricht, Tilburg, Nijmegen en Venlo om er een paar te noemen. Roel bezoekt persoonlijk de veilingen want hij vindt kwaliteit het belangrijkste. Zo levert hij alleen maar appels die van de kleigronden komen vanwege de vastigheid, de kleur en de smaak. Terecht dat hij dus in 2013 uitgeroepen werd tot beste groentehandel van Nederland.

Het assortiment maaltijden en salades is bewonderenswaardig. Per dag is er te kiezen uit acht tot tien maaltijden (en zijn gehaktballen zijn fantastisch). Wat betreft de salades kan men kiezen uit wel dertig verschillende soorten. Alles is dagelijks vers en dat brengt natuurlijk ook een hoop werk met zich mee. Er werkt zelfs een kok fulltime die verantwoordelijk is voor de kwaliteit. En al dit werk word gerealiseerd in de Ameidestraat.

Afscheid en nieuwe eigenaar

  1. Zijn afscheid van de winkel in de Ameidestraat betekent niet dat Roel stopt.  Integendeel, hij heeft erg veel weekmarkten in Beek en Donk, Helmond, Gennip, Oirschot, Panningen, Venray en Horst en de bezorging aan de bedrijven en dagverblijven wordt alleen maar meer. Er rijden dagelijks negen bedrijfswagens rond in Brabant en Limburg voor het bezorgen van het werkfruit.

De winkel blijft, zoals gezegd niet leeg: Hordijks Versmarkt gaat op 1 februari open in de Ameidestraat.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *