Verstrekkingsbeperking van persoonsgegevens

Alle inwoners van de gemeente zijn opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan gegevens zoals uw naam, geboortedatum, adres, ouders, kinderen enz. Het belangrijkste doel van de BRP is de verstrekking van deze gegevens aan overheidsorganisaties en derden. Dit is namelijk geregeld in de wet BRP.

In sommige gevallen kunt u de verstrekking van uw gegevens tegenhouden

Dit heet officieel ook wel verstrekkingsbeperking. De verstrekkingen aan overheidsorganisaties is niet tegen te houden. Overheidsorganisaties hebben uw persoonsgegevens namelijk nodig voor hun (wettelijke) taken. Dit zijn bijvoorbeeld: de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank (SVB), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Bij sommige derden kunt u de verstrekking van uw gegevens wel tegenhouden. Derden zijn andere organisaties of personen, dan uzelf of de overheidsorganisatie. Dit zijn bijvoorbeeld: pensioenfondsen, Stichting Interkerkelijke Leden Administratie (SILA), advocaten en particulieren. De gemeente verstrekt de gegevens nooit zomaar aan derden.

Aanvragen of meer informatie

Kijk dan op www.helmond.nl/verstrekkingsbeperking. Ook telefonisch is er contact op te nemen met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14-0492. Dat kan elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *