Vertrekken de ganzen weer?

Gaan de ganzen weer vertrekken naar warmere oorden? Iedereen weet dat ganzen soms een enorme herrie kunnen maken. En soms kunnen ze wel agressief worden.

Ganzen zijn er in velerlei maten en soorten. De Nijlgans en de Canadese gans zijn eigenlijk wel de bekendste soorten. Je ziet ze bijna overal. Vooral in het Warandepark zitten er veel en de mooiste soorten.

Maar heeft U wel eens omhoog gekeken? Hun enorme gegak is al van verre te horen. En zij vliegen soms in een mooie formatie.

Maar ook zie je ze wel eens in een enorme chaos door elkaar, langs elkaar en boven elkaar vliegen. Toch is dat wel een mooi gezicht. Ook in de recreatieplas bij Berkendonk zitten er veel. Vanmorgen was ik voor een reportage van het buitenzwemmen bij Berkendonk. Regelmatig hoor en zie je ze dan voorbij vliegen. Vlug mijn telelens erop en kijken maar. Ik kan er uren naar kijken. Als U ze hoort of ziet vliegen, blijf er dan eens naar kijken en luisteren. Dat is op zich al een mooi moment.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.