Veteranen als VIP’s naar Helmond Sport: ‘indrukwekkend programma’

Veteranen en hun relatie uit Helmond en de Peelregio zijn uitgenodigd om als VIP-gast op vrijdag 3 mei aanwezig te zijn bij de wedstrijd Helmond Sport-FC Eindhoven. Dit als erkenning en waardering voor de veteranen en ter nagedachtenis aan degenen die gesneuveld zijn tijdens hun missie voor vrede en veiligheid. Die avond wordt er niet alleen gevoetbald, maar is er ook een speciaal programma opgezet. Joey van der Aa van de supportersclub We Are Helmond is mede-initiatiefnemer van de avond. “Het wordt een indrukwekkende avond”, belooft Joey.

Dit alles vindt plaats in het kader van het Remembrance Weekend van 3 tot en met 5 mei. De sportieve avond in het GS Staalwerken Stadion wordt extra speciaal, met een “indrukwekkende openingsshow”, zegt Joey van der Aa, een van de initiatiefnemers. “Eigenlijk kun je stellen dat de avond wordt georganiseerd door de supportersvereniging We Are Helmond, in samenwerking met Helmond Sport. Nadat ik contact heb gehad met Albert van Dam, voorzitter van de Stichting Veteranen Helmond, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Zo willen we samen straks alvast de tachtigjarige herdenking van de bevrijding van Helmond vieren.”

‘Indrukwekkend’
Daarvoor zijn alle veteranen uit de Peelregio uitgenodigd. “Bij opkomst hadden we eigenlijk een spectaculaire opening van Defensie gepland, net als in 2019. Maar die is komen te vervallen vanwege de drukte op 4 en 5 mei bij Defensie. Als alternatief hebben we nu samen met de supporters een speciaal programma opgezet. Ik wil daar nog niet te veel over loslaten, maar ik kan je beloven dat het indrukwekkend wordt. Ook een paar veteranen uit Engeland komen daarvoor over. Tegelijk hebben we de aankomst van Ian Chapman, fan van de Engelse club Burnley FC, de club waarmee Helmond Sport al vijfentwintig jaar lang een vriendschapsband onderhoudt. Chapman loopt in drie dagen tijd op blote voeten vanuit Schiphol naar Helmond, en dat doet hij mede om geld in te zamelen voor allerlei goede doelen. Erg bijzonder dus.”

Veel kaarten
Volgens Joey, die behalve supporter ook werkzaam is bij Helmond Sport, met name op het vlak van de merchandise, zijn er al heel wat kaarten verkocht voor vrijdag 3 mei. “Het wordt een drukke en heel speciale avond. Zeker ook vanwege de aanwezigheid van de veteranen uit De Peel. Die krijgen op de avond na het eindfluitsignaal ook uitgebreid de kans om in een ontspannen sfeer verhalen met elkaar te delen, herinneringen op te halen en in veel gevallen kennis te maken met mede-veteranen en supporters.”

Aanmelden
De poorten van het stadion gaan op vrijdag 3 mei om 18.30 uur open. Uiteraard hebben de aangemelde veteranen gratis toegang. Het tenue die avond mag je als veteraan zelf bepalen, met uitzondering van het militair hoofddeksel. Meer informatie vind je op www.veteranenhelmond.nl. Veteranen moeten zichzelf en hun eventuele introducé van tevoren wel nog even aanmelden, vóór 30 april. Dat kan via secretaris@veteranenhelmond.nl. Geef daarbij je naam en adresgegevens door. Ook die van je introducé. Je krijgt je ticket per email toegestuurd.

Let op; Bij de ingang zal een volledige ID-check plaatsvinden om de veiligheid van het evenement te waarborgen. Die avond is er ook extra beveiliging aanwezig in en rondom het stadion.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *