Videobellen tijdens Koffie met een Tablet

Onder de naam ‘Koffie met een Tablet: een digitale ervaring rijker’ worden speciaal voor de wat oudere inwoners van Helmond bijeenkomsten georganiseerd waarbij informatie gedeeld wordt over de digitale wereld. 

Thema augustus: Videobellen

In augustus wordt uitgelegd hoe degene die gebeld wordt zichtbaar is op het scherm, oftewel videobellen. Bij de uitleg wordt hiervoor WhatsApp gebruikt. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 10 aug. 15:00 – 16:30 Bibliotheek Helmond, donderdag 19 aug. 10:00 – 11:30 De Koning in Mierlo-Hout en maandag 30 aug. 10:00 – 11:30 MFC De Smed in Stiphout.

Aanmelden voor een van die dagen is gewenst, dat kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet  of telefonisch (bibliotheek: 0492-522220) en secretaris Kring KBO Helmond (06-22616134). Er kunnen in elke locatie een beperkt aantal mensen terecht. De bijeenkomsten zijn gratis.

In september volgen bijeenkomsten over online winkelen, later in het jaar komen nog de DigiD, online bankieren en Zorg op afstand aan bod.  Vanaf september zullen leerlingen van het ROC Ter AA aanwezig zijn en helpen.

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA.

Samen bedachten zij dit project, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale mogelijkheden.  Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken, maar wél willen zien hoe het werkt. De bijeenkomsten zijn gratis voor iedereen, ook voor niet-leden.

Digitale vragen?

Met digitale vragen kan iedereen contact opnemen met de landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord worden (0800-1508).  Deze service is gratis voor iedereen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *