Vier de winter in Museum Helmond

Tijdens de kerstvakantie is er veel te ontdekken voor families en kasteelliefhebbers in Museum Helmond. Kasteel Helmond wordt van 18 december tot en met 9 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige lichtjes, winterse muziek en zit barstensvol mooie verhalen. Er is een versierde wensboom. En vergeet een bezoek aan Koning Winter.

Gast Fantast en Aaltje Verhaaltje vertellen kerst- en fantasieverhalen in een warm ingerichte kasteelkamer vol met wonderlijke spullen.

Ontmoet de kasteelgidsen

Zij zijn elke dag aanwezig om spannende verhalen over dit eeuwenoude kasteel te vertellen, de mooiste plekken te laten zien en te laten ontdekken welke oude voorwerpen er in de kist zitten. Want wat is bijvoorbeeld ‘een snotneusje’?

Hoog bezoek

Dit jaar komt hoog bezoek van Koning Winter in de raadzaal. Een statige man met blauwe mantel uit een koud land hier ver vandaan. In het kasteel is iets vreemds aan de hand. De kasteelverhalen en herinneringen dreigen verloren te gaan. Daar kan Koning Winter gelukkig een stokje voor steken. Op een magische wijze bevriest hij de mooiste verhalen, gedachten en herinneringen. Hoe hij dat doet? Kom op bezoek, luister naar de mooiste kasteelverhalen.

Nog veel meer bewoners

In het Winterkasteel lopen nog meer bewoners rond, zoals de Marskramer, de kokkinnen uit 1783, de lakei die iedereen sierlijk leert buigen en huiskapelaan Des Fauves. Of help dienstmeid Geertrui met zilver poetsen. Elke dag zijn er twee of meer bewoners aanwezig.

Fotoshoot, spelen en speuren

Bij de arrenslee op het binnenplein van het Winterkasteel is de kans voor een unieke selfie. Of maak een speurtocht door de kelder en speel met de middeleeuwse spellen.

Kasteel in brand!

Loop mee met de tour op de eeuwenoude zolder van het Winterkasteel. Wie heeft de brand op zolder veroorzaakt? Anmelden voor De zoldertour hoeft niet. Daarnaast kunnen families alvast het XXL bordspel spelen in de ronde torenruimte. ‘Wie wint, die verliest’ dus kijk uit!

Smikkel smakkel

Smakelijke winterse gerechten en warme dranken worden gereserveerd tijdens de gehele periode van het Winterkasteel in het Kasteelcafé.

Wanneer

Winterkasteel Helmond is geopend in de Kerstvakantie van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Op maandagen, zaterdag 25 december(1e Kerstdag) en zaterdag 1 januari is het Winterkasteel gesloten. Koop kaartje op tickets.museumhelmond.nl of aan de balie van het kasteel. Alle actuele informatie over onder andere openingstijden, tarieven en eventuele Coronamaatregelen vind je op www.museumhelmond.nl.

Kasteel Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, het stadskasteel ligt in het centrum van Helmond. Kom je met de trein, stap uit op station Helmond, en loop in circa 10 minuten naar het kasteel. Met de fiets? Stal je fiets gratis in de fietsenstalling vlakbij het kasteel.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *