Vier de zomer bij Zomerkasteel Helmond

Van 9 juli tot en met 4 september is er in de zomervakantie een vol programma tijdens het Zomerkasteel Helmond.

Rijkgekleurde verhalen

Ieder dag zijn er kasteelbewoners aanwezig. Het blijft nog even een verrassing wie dat zijn! Misschien komt kasteelheer Wesselman wel langs, of de kok van de familie Van Cortenbach. Hij vertelt hoe het gerecht Dondeijne te maken. Deelnemers krijgen het recept mee naar huis.

Selfie op de troon

Zittend op de troon in de grote ridderzaal is de kans voor een selfie.

Spelen en speuren

Ook zijn er elke dag op z’n middeleeuws spelen op het binnenplein en speuren in de spannende kelders van het kasteel.

Maak eigen kruiden- of theezakje

Vul een buideltje met heerlijk geurende gedroogde (thee)kruiden en gebruik het als geurzakje of om thee van te zetten.

Ontmoet freule Emelie

Emelie Wesselman was de dochter van de laatste kasteelheer. In een tentoonstelling over haar leven in het Zomerkasteel zijn allerlei voorwerpen die van haar zijn geweest. Zoals een pop met haar eigen haar. Of haar poëziealbum en kinderservies, kleding en nog veel meer.

Smikkel smakkel

In het Kasteelcafé zijn zomergerechten te bestellen.

Ontdek het zoldermysterie

Op de eeuwenoude zolder van het zomerkasteel is het verhaal te beleven van de grote brand in 1549 toen het halve kasteel in lichterlaaie stond. Men kon de brand blussen en het kasteel weer opbouwen. De eeuwenoude zolder vertelt via allerlei kasteelfiguren uit een ver verleden, zijn verhaal. Meedoen kan op dinsdag tot en met zondag om 11.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Let op: reserveren voor het zomerkasteel Helmond is niet nodig. De tour is geschikt voor bezoekers van 8 jaar en ouder die goed mobiel zijn, het is niet mogelijk om in een rolstoel de zolder te bezoeken. Bij te hoge temperaturen is er een kans dat de zoldertour niet doorgaat.

Foto: FotoStudio5700.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.