Op zaterdag 19 november, reikten burgemeester Elly Blanksma- van den Heuvel en wethouder Cathalijne Dortmans, vier jeugdlintjes uit aan jongeren in Helmond, die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Iris Reemers   

De een en twintig jarige Iris Reemers   redde afgelopen zomer tijdens de Helmondse Fiets4daagse het leven van een vrouw die plotseling onwel werd, zij werd getroffen door een hartinfarct.Iris Reemers, die er was om de catering  te verzorgen, bedacht zich geen moment, ze schoot meteen te hulp  en verleende snel de eerste hulp met behulp van de AED. Zij handelde , zo als zij dat ooit geleerd had en sloot haar onmiddellijk aan op de AED. Door deze kordate levensreddende handeling, is het met de vrouw gelukkig allemaal nog goed afgelopen. Iris is een voorbeeld voor vele jonge stadsgenoten en de wijze waarop ze dit gedaan heeft, kun je alleen maar heel veel respect voor tonen. Vandaag heeft ze voor deze heldendaad,  een jeugdlintje opgespeld gekregen.

Resa van  Meer 

Ook de elf jarige Resa van  Meer  kreeg een jeugdlintje ,omdat zij het afgelopen jaar, het Brabants Kampioenschap voorlezen heeft gewonnen. Daarnaast wist  zij ook derde plaats te behalen  bij de landelijke kampioenschappen.  Resa houdt echt van voorlezen en probeert nog   meer kinderen te stimuleren om te gaan lezen. Dit alles probeert zij te bereiken, via haar kinderboeken vlogsite , die ze hiervoor heeft opgezet.

Soheib Chmoura

Soheib Chmoura is twaalf jaar jong, hij kreeg het jeugdlintje omdat hij zich al  zo betrokken voelt bij de samenleving en voortdurend helpt hij collega jongerenwerkers bij diverse activiteiten in de stad. Hij neemt zelf initiatief en is een harde werker. Ook zijn eigen inzet voor het jongerenwerk in Helmond is geweldig. Zo is hij medeoprichter van We Care Kids en was hij betrokken bij de organisatie van Jongerenfestival ‘De wereld in Helmond’. Soheib vind het geweldig als hij ook anderen kan helpen en vindt het leuk om dingen te organiseren.

Yara van Overbeeke

Voor haar inzet voor vluchtelingen in onze stad, krijgt Yara van Overbeeke die pas negen jaar is,  een jeugdlintje. Haar beste vriendin Nel, die vluchteling is, woonde in Helmond, maar moest weer gaan verhuizen naar een AZC in een andere stad. Dit vond Yara verschrikkelijk erg, om van haar beste vriendin Nel afscheid te moeten nemen.Yara heeft toen een brief geschreven naar   burgemeester Elly Blanksma en de wethouder Cathalijne Dortmans van Helmond, om haar beste vriendin weer terug naar Helmond te krijgen, nu zij een verblijfsvergunning hadden gekregen, nadat ze 2 jaar lang in onzekerheid hadden  gezeten in een AZC. Twee jaar lang hebben de meiden contact gehouden en zo vaak als mogelijk afgesproken. Nu zou dit een mooie kans zijn om weer dichter bij elkaar te kunnen wonen. Ze hoopte dat haar brief hierbij kon helpen. Zeker in een tijd met veel discriminatie, is dit natuurlijk een erg mooi gebaar.

Yara heeft een heel groot hart en wil het graag allemaal doen voor de mensen om haar heen,  ondanks dat dit niet altijd even makkelijk was. Daarnaast probeert ze altijd dingen te bedenken om andere mensen te helpen. Door haar grote betrokkenheid bij  vluchtelingen,  verzamelde  zij lege flessen en met het opgehaalde geld, hielp zij  de vluchtelingen uit Oekraïne weer.

Foto’s en tekst, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Gerrit Reply

  Henk, je bent weer erg druk bezig geweest met je camera EN je laptop.
  Je hebt weer een paar mooie stukjes werk geleverd.
  CHAPEAU Henk

 2. Nelly de Bruijn Reply

  Naar mijn weten is die mevr overleden. Maar die jonge dame had hard gewerkt om die mevr er boven op te krijgen. Voor mij is ze een hele grote heldin

 3. Gert H.M. Bouten Reply

  Dank voor jouw uitgebreide rapportage. Een fantastisch initiatief. Jong geleerd is oud gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *