In het vierde deel van De Rondleiding in kerken onthult Jan van Bussel weer allerlei leuke en interessante feiten over een aantal kerken in Helmond. Dit keer neemt hij de kijkers mee naar de Goede Herder in Helmond Oost.

Toen deze wijk gebouwd werd, was er behoefte aan een gemeenschapshuis en heel snel kwam er een noodkerk in het gebouw. Met Kerstmis werd de kerstviering gehouden in een grote tent. Er werd toen besloten tot de bouw van een noodkerk. Dat werd de Goede Herder in Helmond Oost.

Ook vertelt hij uitgebreid over de Middelares aller genaden kerk in Brouwhuis.

De Middelares aller genaden kerk is gebouwd in een heel aparte stijl. Architect Leo Kooken uit Eindhoven heeft deze kerk gebouwd in 1928. De paters van Christus Koning aan de Deurneseweg 9 in Helmond droegen de mis op in de kerk. Tegenwoordig zit er een buitenschoolse opvang in de kerk.

Ook dit vierde deel van De Rondleiding kerken is interessant en er worden oude beelden getoond uit de beginjaren van deze kerken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *